Laatste roman Marquez verschijnt mogelijk postuum

© REUTERS

Het laatste werk van de overleden schrijver Gabriel Garcia Marquez zal mogelijk postuum verschijnen. Dat heeft Cristobal Pera van uitgeverij Random House zondag gezegd op de Colombiaanse radiozender RCN.

oom

Het laatste werk van Marquez draagt de voorlopige titel 'En agosto nos vemos' (We ontmoeten elkaar in augustus). Als de familie van de betreurde auteur het licht op groen zet, kan de roman alsnog verschijnen. Het script zou klaar zijn, maar volgens intimi maakte Marquez verschillende versies van het verhaal.

Marquez werkte al jaren aan het boek, dat het verhaal vertelt van een vrouw die elk jaar op 16 augustus naar het Caraïbische eiland reist waar haar moeder begraven is. Hoewel ze gelukkig getrouwd is, krijgt ze tijdens één van die reizen een affaire en sindsdien hoopt ze elk jaar dat er iets zal gebeuren op de bewuste dag.

Marquez stierf donderdag op 87-jarige leeftijd in Mexico-Stad. De laatste roman van de winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur, 'Herinnering aan mijn droeve hoeren', werd gepubliceerd in 2004.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen