© Theo Derkinderen

Barbecue moet 1.000 mensen aan tafel krijgen

Voor de zesde keer wordt binnenkort de Winterbarbecue georganiseerd. De organisatoren hopen duizend eters aan tafel te krijgen. Wellicht wordt de barbecue voor het laatst georganiseerd.

Theo Derkinderen

De organisatoren van de Winterbarbecue leggen hun lat telkens heel hoog: “We willen ook deze keer duizend bezoekers halen voor ons evenement”, zegt organisator Kees Van der Krogt. “We doen dit niet voor onszelf maar voor Kom op tegen Kanker en A Touch of Rose.”

Het idee van een megabarbecue werd in 2004 gelanceerd door de pastoor van Sint-Amands. “Die vierde toen zijn veertigjarige priesterschap. En er werd ons gevraagd om een barbecue in mekaar te boksen voor zeshonderd genodigden. Een hele uitdaging maar we zijn erin geslaagd. We vonden het zo’n succes dat wij ook iets groots wilden organiseren, voor nog meer mensen. En omdat duizend zo’n magisch getal is, probeerden we duizend mensen uit te nodigen voor onze barbecue.”

Het evenement vergt organisatorisch een enorme inzet. “Alles samen werken we met een tachtigtal vrijwilligers. Mensen die de sla, tomaten en komkommers snijden maar ook mensen die warme groentjes en aardappelen bereiden. Het bakken van het vlees gebeurt door twee mensen. Zij worden wel bijgestaan door andere vrijwilligers die het vlees opleggen en eraf halen en ook door iemand die alles coördineert en zegt wat er op de barbecue moet gelegd hebben. En er zijn mensen die opdienen en afruimen.”

Ondertussen kreeg de organisatie al bevestiging van Dina Tersago dat ze zal langskomen en zal helpen met het aperitief.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

De Winterbarbecue vindt plaats op zaterdag 20 februari in de sporthal van Sint-Amands. Kaarten kunnen besteld worden via 0478/48.56.16.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER