© REUTERS

Seizoen al voorbij voor Jamaicaanse sprinter Yohan Blake

Voor het tweede jaar op rij moet de Jamaicaanse sprinter Yohan Blake, in 2012 goed voor twee zilveren medailles op de Spelen van Londen, vervroegd een kruis over zijn seizoen maken. Blake kampt met een hamstringblessure. Dat bevestigde dinsdag Blake’s coach Glen Mills.

vml

‘Momenteel loopt hij op krukken, hij heeft een paar dagen geleden een operatie ondergaan’, onhulde Mills. De 24-jarige Blake liep op 11 juli een blessure op in de 100 meter van de Sainsbury’s Glasgow Grand Prix in London.

‘De blessure was vrij serieus en er werd eerst een foute diagnose gesteld. Daarna ging hij naar Duitsland en hier werd vastgesteld dat het veel ernstiger was. Hij heeft een operatie moeten ondergaan en zal uit zijn voor een lange periode’, liet Mills weten.

Vorig jaar kon Blake door een andere hamstringblessure zijn wereldtitel van 2011 op de 100 meter niet verdedigen op het WK in Moskou. In maart van dit jaar maakte Blake zijn rentree. In de aanloop naar de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro had hij in een eerder stadium al besloten om de Commonwealth Games in Glasgow, die woensdag beginnen, over te slaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer