FA CUP. Benteke kan nog eens winnen, Arsenal bibbert

Aston Villa kent een teleurstellend seizoen, maar kon nog eens winnen in de FA Cup. Tegen tweedeklasser Bournemouth scoorde Villa tweemaal, hun eerste goals na 233 minuten zonder doelpunt. Arsenal scoorde driemaal, maar maakte het zichzelf nog flink lastig tegen tweedeklasser Brighton.

jtp

In de Premier League kon Aston Villa al vijf wedstrijden niet meer winnen. Het staat dan ook op een teleurstellende vijftiende plaats. Tegen tweedeklasser Bournemouth voetbalde het echter alle zorgen weg. Vijf minuten na de rust zorgde nieuwkomer Carles Gil, overgekomen van Valencia, met een enig mooie knal voor de 1-0. De Spanjaard sneed naar binnen en knalde van buiten de zestien in de verste hoek binnen. Eentje om in te kaderen voor de debutant.

De Duitser Andreas Weimann besliste de wedstrijd na 71 minuten. Een doelpunt van invaller Wilson in de 93e minuut kwam te laat voor Bournemouth. Het verloor met 2-1 van Aston Villa.

Arsenal maakt het zichzelf moeilijk

Ook Arsenal gaat door, al maakte de Londense ploeg het onnodig spannend tegen tweedeklasser Brighton. Na een snel doelpunt van Theo Walcott in de tweede minuut en de verdubbeling van Mesut Ozil na 24 minuten, leek Arsenal halfweg op weg naar een makkelijke overwinning. Vijf minuten na de rust prikte O’Grady echter de aansluitingstreffer tegen de netten voor Brighton: 1-2 na 50 minuten spelen.

Op het uur zorgde de Tsjech Rosicky opnieuw voor een geruststellende voorsprong met een derde doelpunt van de avond, maar Arsenal kon die dubbele voorsprong niet vasthouden. Met nog een kwartier op de klok scoorde Baldock zowaar de 2-3. Brighton had in de tweede helft ook een penalty moeten krijgen na een handsbal van Chambers, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Arsenal bibberde, maar verder dan 2-3 kwam de tweedeklasser niet meer.

Kompany, Hazard en Dembele uitgeschakeld

Gisteren vielen heel wat opvallende resultaten in de FA Cup. Zowel Manchester City, Chelsea als Tottenham verloren verrassend hun wedstrijd. Lees hier de matchverslagen.