Kim Jong-un test alweer nieuw luchtafweersysteem

© REUTERS

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft onlangs een testlancering bijgewoond van een nieuw type luchtafweersysteem, en de massaproductie en ontplooiing van het systeem gevorderd. Kim wil zo de luchtoverheersing van Pyongyang versterken, aldus het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap op gezag van de Noord-Koreaanse staatsmedia.

Volgens staatspersagentschap KCNA observeerde Kim Jong-un de “succesvolle test” met een geleid grondluchtwapensysteem, die werd georganiseerd door de Academie van Nationale Defensiewetenschap, een agentschap waarvan vermoed wordt dat het raketten en nucleaire wapens ontwikkelt.

Kim verklaarde aan functionarissen van het Koreaans Volksleger en de academie dat “de capaciteit van het wapensysteem geüpgraded werd in vergelijking met vorig jaar, op vlak van de efficiëntie om doelwitten te detecteren en traceren, en de nauwkeurigheid van de aanval”, aldus het persagentschap. “Dit wapensysteem, waarvan de operatiecapaciteit nauwkeurig werd geverifieerd, moet in grote hoeveelheden worden geproduceerd om overal in het land te planten zoals bossen, om zo de wilde droom van de vijand om de lucht te controleren, te verpesten.”

De Noord-Koreaanse leider stelde ook dat Pyongyang de ontwikkeling van een geleid grondluchtsysteem “van de volgende generatie” moet voortzetten.

Ballistische raket

Vorige week nog testte Noord-Korea naar eigen zeggen met succes een ballistische raket, en wil op termijn een intercontinentale raket ontwikkelen die de Verenigde Staten zou kunnen raken. De VS lieten dan weer weten dinsdag een test gaat doen voor het onderscheppen van dergelijke raket. De spanningen tussen Pyongyang en Washington lopen hoog op sinds het begin van de ambtstermijn van president Donald Trump, die er een meer dreigende taal op nahoudt dan zijn voorganger Barack Obama.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen