© ESC/SDL

25 studenten duaal leren met diploma's

Vijfentwintig leerlingen hebben de nieuwe opleiding duaal leren in de studierichting Chemische Procestechnieken met succes voltooid. Het was het allereerste schooljaar dat deze praktijkgerichte onderwijsvorm werd aangeboden.

Staf De Lie

In duaal leren vindt een belangrijk deel van de opleiding plaats in een bedrijf. Voor de leerlingen blijkt duaal leren een meerwaarde en een springplank naar een job. Sectorfederatie essenscia vlaanderen wil het proefproject volgend schooljaar uitbreiden met meer leerlingen, meer scholen, meer bedrijven.

Dit schooljaar zijn zes studierichtingen gestart met een opleiding duaal leren, een nieuwe onderwijsvorm waarbij de klemtoon ligt op leren op de werkvloer. Het proefproject voor de Se-n-Se studierichting Chemische Procestechnieken (Secundair na Secundair, het vroegere 7de jaar TSO) werd op 1 september 2016 officieel gelanceerd door de Vlaamse ministers Hilde Crevits en Philippe Muyters bij BASF Antwerpen. Na een theoretische vorming op de schoolbank én 15 weken opleiding in een chemiebedrijf is er vandaag in Technopolis de proclamatie voor de leerlingen die de opleiding duaal leren succesvol hebben afgerond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER