Rolstoelpatiënt die dochtertje en vriendinnetje seksueel misbruikte moet 40 maanden naar de cel

© Shutterstock

Een 46-jarige man uit Sint-Truiden, die in een rolstoel zit, is door de Hasseltse correctionele rechtbank wegens seksueel misbruik van twee minderjarigen tot 40 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

adm

De man is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. Gedurende tien jaar moet hij wegblijven van activiteiten waarbij minderjarigen betrokken zijn. Hij misbruikte het achtjarige vriendinnetje van zijn dochter en ook zijn dochtertje van acht zelf. Het misbruik vond plaats tussen eind november 2006 en eind december 2014. De man had ook zeventig foto’s van kinderpornografische aard in zijn bezit.

Hij betastte het vriendinnetje van zijn dochter in de schaamstreek en stelde dit voor als een spelletje. Het dochtertje sprak haar vriendinnetje aan met de vraag of beklaagde ook bij haar dergelijke grensoverschrijdende handelingen stelde, zoals onder meer de hand in de broek.

Niet aan zijn proefstuk toe

In 1997 was de man al eens tot 30 maanden cel met probatie-uitstel veroordeeld voor aanranding en verkrachting van minderjarigen, waarbij hij in behandeling moest. Desondanks is hij hervallen.

De gerechtspsychiater sprak van een pedoseksuele tendens, die de man een twintigtal jaar onder controle heeft gehad, maar door zijn impulsieve en immature persoonlijkheidskenmerken heeft hij soms geen oog meer voor zijn grensoverschrijdend gedrag. Het risico op recidive is reëel. Zijn dochter kreeg 1 euro provisionele schadevergoeding toegewezen. Aan het vriendinnetje en haar ouders werd 10.000 euro toegekend, waarvan een deel provisioneel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen