© Jozef Croughs

Paardenbeul verwondt merrie in Truiense weide

De lokale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken en het parket van Limburg onderzoeken een geval van een mishandeld paard in Sint-Truiden. Een onbekende verwondde een merrie in een weide langs de Tongersesteenweg.

JCr

De letsels bij het paard werden maandagavond vastgesteld. Het parket van Limburg stuurde het gerechtelijk lab ter plaatse, en ook de inspectie van de federale overheidsdienst Dierenwelzijn werd verwittigd.

De merrie in Sint-Truiden had letsels aan het geslachtsorgaan. “Toen we de merrie in haar weide benaderden, reageerde ze erg nerveus”, zegt de eigenares. “En toen zagen we de bloedsporen op haar achterbenen. Het was duidelijk dat de beul onze merrie met een hard voorwerp in de vagina verwond had. Ook aan de flank van het dier waren inkervingen van een mes te zien”, aldus de eigenares. “Het is al de tweede keer dat een dierenbeul dit paard verwondt.”

De politie van Sint-Truiden verrichte maandagavond al een buurtonderzoek.

Onderzoek

Sinds enkele jaren is er een draaiboek van het parket met duidelijke richtlijnen van kracht waarmee de politie aan de slag gaat om het onderzoek te voeren.

De afgelopen jaren was er onder meer in Limburg een paardenbeul meermaals actief. In onze provincie werden verschillende paarden op gruwelijke wijze verminkt in onder andere Zutendaal, Heusden-Zolder, Wellen en Hasselt. Maar vooral de streek rond Sint-Truiden werd zwaar getroffen. Meermaals moesten de mishandelde paarden achteraf ingeslapen worden. (b/jcr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer