Een tip om te onthouden als je nog eens cava schenkt

© Shutterstock

Als je een fles bubbels opent, dan schenk je de drank beter niet uit in glazen die al klaarstaan op tafel. Daardoor werk je volgens Ed Betts, wijnexpert van de Britse supermarktketen Asda, verspilling in de hand. Ideaal is om de glazen in een hoek van 45 graden te houden.

vwh

De wijnkenner legt in een reactie aan de Britse lifestylesite Prima uit dat de lichte kanteling helpt te voorkomen dat het glas te snel vol bubbels zit en overloopt. Hoe enthousiast je ook bent om te klinken: volgens de expert heb je er alle baat bij om zeer traag te gieten om verspilling tegen te gaan. “Begin met een plons cava in het glas, wacht tot de bubbels zich gesetteld hebben en vul dan langzaam. Vul niet meer dan driekwart van het glas, kwestie dat je niet morst”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer