SERIE A. Juventus verliest eerste punten, eerste clean sheet Gillet sinds terugkeer

Op de zevende speeldag in de Serie A heeft Lazio zondagmiddag met 0-2 gewonnen op het veld van Fiorentina. Leider Juventus liet zaterdag voor het eerst punten laten liggen. De Oude Dame kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. AS Roma geen steek laten vallen. De Romeinen wonnen voor eigen publiek met 3-0 van Chievo Verona. Torino is er in geslaagd met 1-0 te winnen van Udinese. Voor Jean-François Gillet was het de eerste clean sheet van het seizoen.

vtvn

De Angolese Belg Luis Pedro Cavanda speelde als rechtsachter de hele wedstrijd. Hij kreeg op het einde van de eerste helft een gele kaart.De openingsgoal van de Romeinen, met Lucas Biglia (ex-Anderlecht) centraal op het middenveld, werd na 34 minuten gescoord door de Serviër Filip Djordjevic. In de tweede minuut van de extra tijd legde de Bosniër Senad Lulic de eindstand vast. Lazio wipt door de zege naar een voorlopige vijfde plaats in het klassement met 12 punten. Fiorentina blijft met 6 punten in de middenmoot hangen.

International Simone Zaza opende al na dertien minuten de score voor Sassuolo. Zes minuten later stond het echter alweer gelijk door een goal van Paul Pogba. Juventus ging op zoek naar de drie punten maar kreeg de bal niet voorbij doelman Andrea Consigli. De leider eindigde de match nog met tien na rood voor Simone Padoin.

Bij Roma stond Radja Nainggolan opnieuw in de basis. De Rode Duivel zag Mattia Destro al na vijf minuten de 1-0 scoren. Twintig minuten later verdubbelde Adem Ljajic de Romeinse voorsprong, op assist van Francesco Totti. De legende van Roma legde na ruim een halfuur de 3-0 eindscore vast vanaf elfmeter. Nainggolan werd één minuut voor affluiten vervangen.

Sinds zijn terugkeer na zijn schorsing kon de Belg nog geen een keer de nul houden. Tegen Fiorentina werd het 1-1, van Napels werd verloren met 2-1. In de Europa League daarentegen kon Gillet wel zijn netten schoon houden. Op Club Brugge bleef het 0-0 en tegen Kopenhagen werd er gewonnen met 1-0. Zondag tegen Udinese had de Rode Duivel niet veel werk op te knappen. Op pogingen van Danilo, Bruno Fernandes en Guilherme was hij telkens alert. De enige treffer van de partij kwam van de voet van Fabio Quagliarella in minuut 62. Dankzij deze winstpartij staat Torino nu op plek 12 in de Serie A (na zeven speeldagen) met acht punten.

Inter en Napoli deelden de punten na een 2-2. Daar kunnen beide ploegen niet tevreden mee zijn. Napoli speculeerde op een gelijkspel maar scoorde in het slot tweemaal, Inter liet de overwinning liggen in de eerste helft. Lees hier het matchverslag!