thumbnail: null

JUPILER PRO LEAGUE. Club Brugge grote winnaar van de speeldag

Op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League liet AA Gent liet de zege tegen Charleroi in de extra tijd ontglippen. Het werd 2-2. Lierse won de zespuntenmatch tegen Cercle Brugge met 1-2. Ook KV Kortrijk won. Het pakte in extremis een 2-1 zege tegen Waasland-Beveren. Oostende en Moeskroen-Péruwelz speelden 0-0 gelijk, terwijl Anderlecht goed weg kwam met een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. Bekijk de samenvattingen vanaf 23u op Sportwereld.be!

vtvn

Genk - Westerlo 3-1

Genk kende een droomstart tegen Westerlo en stond na een goeie vijf minuten al 2-0 voor. Wedstrijd gespeeld, denk je dan, maar dat was zonder Westerlo gerekend. Verder dan de (snelle) aansluitingstreffer kwamen de Kempenaars echter niet. Integendeel, invaller Schrijvers legde de 3-1-eindcijfers vast. Genk schuift zo op naar de linkerkolom.

Lokeren - Club Brugge 1-3

Club Brugge heeft de topper van de elfde speeldag in Lokeren gewonnen. De bezoekers namen een blizstart maar uitgerekend Hans Vanaken scoorde de gelijkmaker tegen de club die hem deze zomer nog wou binnenhalen. Lokeren moest de laatste twintig minuten echter met tien man verder en doelman Copa ging flagrant in de fout: 1-2. Refaelov maakte er in het slot zelfs nog 1-3 van. Club Brugge wordt zo alleen tweede in de stand.

Standard - Zulte Waregem 1-2

Zulte Waregem heeft een belangrijke overwinning geboekt op het veld van Standard. Daar mag het wel Eiji Kawashima voor danken, de Japanse goalie van Standard gaf de 0-1 weg na een ongelofelijke flater, Troisi velde kort voor tijd het doodvonnis voor Luzon. De supporters van Standard protesteerden al voor de wedstrijd, tien minuten voor tijd was het hek helemaal van de dam en moest de wedstrijd zelfs worden gestaakt. Het eindigde in Luik op 1-2, al wordt het afwachten of Standard niet aankijkt tegen forfaitcijfers na de rellen.

AA Gent - Charleroi 2-2

Gent verdedigde tegen Charleroi zijn tweede plaats. Toch waren het de bezoekers die verrassend op voorsprong kwamen in de Ghelamco Arena. Clément Tainmont zette de Zebra’s in de 25e minuut op 1-0, ondanks dat de grensrechter vlagde voor buitenspel. Ref Dierick ging niet akkoord met zijn assistent. Vlak voor de pauze kwamen de Buffalo’s verdiend langszij. Thomas Foket scoorde. In de tweede helft zocht Gent naar de winning goal. Onder andere Raman, Foket en Pollet konden echter niet scoren. Tien minuten voor affluiten leek Raman de Buffalo’s de zege te schenken met een mooie krulbal. In de extra tijd was daar echter weer Tainmont. Die kopte de 2-2 tegen de netten. Ongeloof alom in Gent.

Oostende - Moeskroen-Péruwelz 0-0

KV Oostende wilde tegen Moeskroen opnieuw de top vijf van de rangschikking binnensluipen. De Kustboys kregen voor de pauze de beste kans. Ruiz kon alleen richting doel, maar schoot tegen de paal. In de rebound knalde Jali in het zijnet. Moeskroen-doelman Patrick De Vlamynck (37) had ook na de pauze zijn werk, maar was alert op pogingen van onder andere Canesin en Ruiz. Vandendriessche miste een unieke kans voor de bezoekers. Gescoord werd er niet aan de kust, waardoor de 0-0 vooral voor Oostende een tegenvaller was.

Cercle Brugge - Lierse 1-2

Lierse boekte een gouden zege op het veld van Cercle Brugge, in een strijd tussen twee degradatiekandidaten. De Pallieters kwamen al na negen minuten op voorsprong. Wils speelde te kort terug naar Werner, waardoor Masika optimaal kon profiteren. Lierse was de betere ploeg en had de beste kansen, maar kreeg vlak voor rust het deksel op de neus. Sukuta-Pasu tekende vanaf elfmeter voor de 1-1, na hands van Ngawa. Lierse werd een penalty ontzegd maar Keita maakte er drie minuten in de tweede helft 1-2. Lierse kreeg 20 minuten voor tijd wel een strafschop maar Losada trapte het leer naast. Cercle drong nog aan maar geraakte niet voorbij Bajokovic. Geen schokeffect dus na de trainerswissel bij Cercle.

Kortrijk - Waasland-Beveren 2-1

KV Kortrijk herpakte zich na een moeilijke start en won nu ook van Waasland-Beveren. Ivan Santini opende na zeven minuten al de score met een rake kopbal. KVK was ruim de beste ploeg en kreeg een grote kans via Matton. Ook na de rust had Kortrijk het overwicht, maar Waasland-Beveren sloeg na ruim een uur toe. Emond zette de 1-1 op het bord vanaf elfmeter. Iets later kreeg ook Kortrijk een penalty, waarbij Rowell na protest rood kreeg. Coosemans stopte echter de elfmeter van Chevalier. In de extra tijd bracht Santini redding voor de Kerels. De spits scoorde de 2-1 na een misverstand tussen Corstjens en Coosemans.

KV Mechelen - Anderlecht 1-1

Anderlecht blijft ongeslagen in de Jupiler Pro League maar kon Achter de Kazerne niet meer dan één puntje uit de brand slepen. KV Mechelen speelde een ijzersterke eerste helft maar stond slechts 1-0 voor, met ook nog een bal al dan niet over de lijn. Na rust miste de thuisploeg enkele kansen en zo kon Anderlecht zich weer in de match knokken. Steven Defour scoorde de gelijkmaker: 1-1.