Drie doden en 292 vermisten na schipbreuk in Zuid-Korea

Na de schipbreuk van een veerboot voor de Zuid-Koreaanse kust zijn intussen drie doden geteld. Meer dan honderd vaartuigen van de marine, kustwacht en andere boten en vliegtuigen nemen deel aan de zoektocht naar de 292 vermisten. De vrees bestaat echter dat zij in de gezonken boot vast zitten, aldus persagentschap Yonhap.

mceulemans

Een team van marineduikers is erin geslaagd het gezonken vaartuig binnen te zwemmen, maar bij slechte zichtbaarheid en sterke stroming. Ze doorzochten drie compartimenten, maar troffen geen lichamen aan. Onder de doden zijn een scholier en een vrouwelijk bemanningslid, aldus de autoriteiten. Volgens de viceminister van Veiligheid en Openbare Diensten, Lee Gyeong-Og, zijn 164 opvarenden gered, maar ontbreken nog 292 op het appel.

Scholieren

Aan boord van het vaartuig waren 477 mensen, van wie 324 scholieren en 14 begeleidende leerkrachten. Ook vervoerde de veerboot 150 voertuigen. De scholieren waren op schoolreis. Het schip stuurde rond 9 uur (2 uur Belgische tijd) een noodsignaal uit.

Volgens getuigenissen van passagiers zou de ferry de zeebodem hebben geraakt. Verschillende opvarenden zeiden dat ze van de bemanning het bevel hadden gekregen te blijven zitten. Bij de reddingsoperatie is ook een vaartuig van de Amerikaanse marine betrokken, dat zich in de buurt bevond.

Belga, foto AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER