Toch staking bij Lunch Garden op zaterdag

De vakbonden willen de stakingsaanzegging voor dit weekend niet afblazen. Het overleg met de directie bij Lunch Garden heeft niets opgeleverd. Volgens vakbondsman Rudi Schwartz (ACV) was het besparingsvoorstel van de directie een kopie van een voorstel dat eerder al werd afgeschoten. "Dit was voor ons totaal onvoldoende om te kunnen spreken van echte onderhandelingen", aldus Schwartz.
BELGA/KRAKOWSKI

Lunch Garden heeft een 50-tal restaurants in ons land. De bonden willen er zaterdag "zoveel mogelijk" gesloten houden. De zondagsopening komt niet in het gedrang.

Begin deze maand dienden de bonden een stakingsaanzegging in, uit protest tegen de te zware flexibiliteitseisen die de directie wilde opleggen. Daarnaast wil de directie komaf maken met een aantal voordelen voor een klein aantal personeelsleden die nog onder het oude GB-statuut vallen. De directie argumenteerde dat ze zich met de plannen "conform de markt" wil positioneren.

Het plan om de bestaande cao's op te zeggen, werd vorige week door de directie ingetrokken, met de bedoeling om een opening te creëren naar de vakbonden. Een eerste overleg heeft echter weinig opgeleverd. Alvast niet genoeg om de stakingsaanzegging voor zaterdag in te trekken, liet de ACV-er verstaan. "Het enige positieve aan vandaag is dat er een toenaderingspoging is en dat het dreigement om de bestaande cao's op te zeggen, is ingetrokken", aldus Schwartz.

De bonden gaan begin mei hun achterban consulteren en zijn bereid om nadien voort te onderhandelen om Lunch Garden een toekomst te bieden. Volgens de directie was het overleg vandaag "constructief" en zal er nu voort onderhandeld worden binnen een concrete timing. Over de inhoud van de plannen wilde ze geen verdere commentaar kwijt.

Meest gelezen