Nederlandse politie arresteert Belg met 110.000 euro cash en geldtelmachine

Een 31-jarige Mauritiaanse man uit België is zaterdag door leden van het internationale politieteam Joint Hit Team gearresteerd met 110.000 euro cash en een geldtelmachine in zijn bezit. Dat maakte de Nederlandse politie in Bergen op Zoom woensdag bekend. Het Integraal Afpakteam Brabant heeft het cash geld in beslag genomen.

lbo

De 31-jarige man uit België trok op de A4 dichtbij de Belgische grens de aandacht van het politieteam, dat hem tegenhield. Bij de controle van het voertuig viel het oog van de teamleden op een geldtelmachine en een zak met cash geld. Bij een eerste fouillering bleek hij ook een grote geldsom op zak te hebben. Zijn verklaring was bovendien uiterst merkwaardig, waarop de man in de boeien werd geslagen op verdenking van witwassen.

Verdere controle van het voertuig leidde tot nog meer cash geld, zodat het totaal opliep tot ongeveer 110.000 euro. Op het voertuig (Volkswagen) van de man werd ook beslag gelegd. Woensdag is de man voorlopig weer vrijgelaten.

Een Joint Hit Team kan bestaan uit politieambtenaren van Nederlandse, Belgische en Franse opsporingsdiensten en houdt zich bezig met de internationale aanpak van drugshandel. In Nederland worden wederrechtelijk verkregen vermogensvoordelen uit illegale activiteiten direct afgepakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen