Lommel lanceert nieuw festival ‘Ramp?Zalig!’

Op vrijdagavond 12 augustus organiseert de stad naast het Lommelse skatepark een gratis festival voor jongeren uit de regio. “Hoewel vele Lommelse jongeren afzakken naar onze gratis park- en marktconcerten, wilden we in ons zomerprogramma toch ook een specifieke avond voor tieners hebben.

mal

Daarom besloten we om het Ramp?Zalig! festival in elkaar te steken,” vertelt schepen van jeugd Kris Verduyckt, die instond voor de programmatie van de avond. Op het programma staat een mix van lokale bands en enkele erg talentvolle acts die zich lieten opmerken de laatste tijd.

“Het wordt een frisse mix van punkrock, hiphop, rap, crossover, elektro, metal, enzovoort,” zegt schepen van evenementen Anick Berghmans. “We beginnen om 18 uur met twee Lommelse bands, het stevige Fail to Regret en - na een afwezigheid van 10 jaar - UneducateD 2.0.” Van hun hand verscheen begin dit jaar een nieuwe plaat “Trust In Hope For What Shall Come...” vol melodische grooverock en metal. Hiphopper J.Roen maakt vervolgens de brug naar andere genres.

De punkrockers Gino’s Eyeball zijn erg populair in Lommel en konden niet ontbreken in de line-up. Zij zorgen ongetwijfeld voor een geweldig feestje! Vervolgens komt Limbomania-finalist en hiphopper Roach op het podium.

Ramp?Zalig! Festival vindt plaats op de parking van de speeltuin in Lommel op vrijdag 12 augustus van 18 tot 1 uur. De toegang is gratis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer