© EPA

Deze snelwegen worden afgesloten als Trump passeert

Woensdag en donderdag in de late namiddag worden drie snelwegen aan de oostzijde van de hoofdstad voor alle verkeer afgesloten om de escorte van president Trump door te laten.

gn

“Op woensdag 24 mei en donderdag 25 mei wordt in de late namiddag ernstige hinder verwacht op de snelwegen ten oosten van de hoofdstad: de Brusselse ring (R0), E40, E19 en A201.” Dat meldt het Vlaams verkeerscentrum. Weggebruikers moeten dan rekening houden met tijdelijke afsluitingen en langere wachttijden. Vermijd de omgeving indien mogelijk.

“Er zal dan echt geen doorkomen meer aan zijn”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. Hoe laat de snelwegen worden afgesloten, kan hij niet meedelen. “Deels uit veiligheidsoverwegingen, deels omdat het programma nog niet volledig vastligt.”

Hoelang de snelwegen naar Brussel afgesloten zullen worden, weet hij evenmin. “Het zal allicht een tijdje in beslag nemen.”

Als Trump donderdag in de late namiddag of vooravond weer vertrekt, wordt hetzelfde scenario nog eens uitgerold. “Dan zal het ook onmogelijk zijn om vanuit de luchthaven de A201 op te rijden naar het centrum van Brussel.”

Ook in het centrum van Brussel zal het verkeer woensdag en vooral donderdag overalverstoord zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer