Limburg overspoeld door meer dan 3.400 topsporters

In Lommel werd woensdagavond het startschot van de jaarlijkse Special Olympics gegeven. Dat gebeurde in het bijzijn van prinses Astrid en voor het oog van vele toeschouwers en atleten. Nog tot en met 27 mei nemen 3.400 mensen met een verstandelijke beperking deel aan de negentien sporten en aangepaste disciplines. Daarbij worden ze door 1.200 coaches begeleid

pp

Het evenement brengt 10.000 vrijwilligers op de been. Een hoog cijfer dat wordt benadrukt door de dagelijks 1.800 vrijwilligers die het evenement mee kleur zullen geven.

Het gros van de sporten vindt plaats aan De Soeverein in Lommel dat het epicentrum van deze Special Olympics is, maar ook andere gemeenten zullen atleten onderdak geven. Zo vindt het paardrijden op breugelhoeve in Peer plaats, zijn er onder meer atletiekproeven op het provinciaal domein Dommelhof in Neerpelt en wordt er gezwommen in zwembad De Kapermolen in Hasselt. Naast de negentien sportdisciplines vinden tijdens het vierdaagse feest nog tal van nevenactiviteiten en officiële ceremonies plaats.

Lommel heeft als gaststad alvast de nodige ervaring om alles in goede banen te leiden. In 2014 vonden er al de Europese Special Olympics Zomerspelen plaats. Voor de provincie Limburg is het de derde keer dat ze de Nationale Spelen ontvangen. De filosofie dit jaar blijft dezelfde: “Ik hoop dat ik win. Maar als ik niet win, laat me dan moedig een poging doen.”

Ook staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) zal de komende dagen aanwezig zijn in Lommel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer