© BELGA

Mazzu: ‘Met 1 à 2 goals voorsprong naar Oekraïne’

Sporting Charleroi moet donderdag aan de bak in zijn heenwedstrijd van de derde voorronde van de Europa League voetbal. Met het op papier vrij onbekende Zorya Luhansk krijgen de Henegouwers de nummer vier uit de vorige Oekraïnse competitie over de vloer.

Charleroi kegelde in de tweede voorronde Beitar Jeruzalem makkelijk uit het toernooi en was geen reekshoofd bij de loting voor de derde voorronde. Met Luhansk kwam geen onhaalbare kaart uit de bus, maar toch was coach Felice Mazzu niet helemaal tevreden. ‘Ik had liever een kortere reis gehad’, klonk het. ‘Bovendien is de Oekraïnse voetbalcompetitie er eentje met een erg hoog niveau. Zorya heeft enkele gehuurde spelers van Shakhtar Donetsk. Het is een stevige ploeg met flink wat linksvoetigen. Ze zijn erg snel in aanvallend opzicht en bij stilstaande fases zijn ze gevaarlijk met hun nummer 22 (Željko Ljubenovi¿ nvdr). Ze scoren makkelijk, maar krijgen ook vaak doelpunten tegen’, analyseerde Mazzu de opponent van donderdag.

Voor de coach van de Zebra’s is een vlotte balcirculatie alvast primordiaal. ‘Tegen Moeskroen hadden we zondag veel balbezit, maar speelden we veel te lateraal. Morgen moeten we veel meer in de diepte spelen. Ik hoop dat we met één of twee doelpunten voorsprong naar Oekraïne kunnen afreizen’, stelde Mazzu, die nog geen beroep kan doen op de geblesseerde Clément Tainmont.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League