1 / 2
thumbnail:
thumbnail: null

LIGUE 1. Origi verliest punten, Dirar schenkt Monaco zege

Op de zesde speeldag in de Ligue 1 heeft Rijsel punten laten liggen. Het kwam niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Montpellier. Divock Origi viel na een uur in. Monaco won wel, met 1-0 van Guingamp. Nabil Dirar scoorde het enige doelpunt, nadat hij nog voor de rust mocht invallen. Yannick Ferreira Carrasco speelde 86 minuten mee.

jtp, vtvn

Titelhouder PSG verloor punten. Het kwam thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Lyon. Edinson Cavani opende na 20 minuten de score voor PSG, maar Samuel Umtiti schonk de bezoekers vijf minuten voor affluiten een punt. PSG heeft nu pas twee keer gewonnen en vier keer gelijk gespeeld. Het staat gedeeld vijfde, Lyon is gedeeld tiende.

Marseille en Bordeaux winnen

Bij Marseille blijft Batshuayi de laatste tijd op de bank zitten. Dat heeft alles te maken met de bloedvorm waarin André-Pierre Gignac zich bevindt. De Franse aanvaller maakte tegen Rennes alweer twee doelpunten en dikt zijn totaal zo aan tot zes stuks. Alessandrini maakte in de toegevoegde tijd de derde treffer van de avond, Rennes verlaat kansloos de kuststad met 3-0 verlies maar blijft wel in de middenmoot hangen. Het staat nu achtste met acht punten.

Bordeaux won ook, de vierde overwinning op rij voor de wijnstad, tegen Evian met 2-1, dat eenzaam laatste blijft. Bij Bordeaux zorgden Rolan en Khazri voor de doelpunten. Onze landgenoot Gianni Bruno speelde 75 minuten mee bij Evian, maar kon niet scoren.

Bastia blijft op de sukkel

Bastia blijft net boven de gevarenzone hangen na het 3-1 verlies tegen Metz. Aan de rust zag het er nochtans goed uit voor Gillet en co, het stond toen 1-1. Metz, waar oude bekende Albert Cartier (ex-La Louvière, Brussels, Bergen, Tubeke en Eupen) trainer is, klaarde de klus echter in de tweede helft, na twee goals van Milan en Falcon. Bij Bastia viel Benjamin Mokulu nog in, maar de aanvaller kon het tij niet meer keren voor de bezoekers. Bastia blijft zo net boven de degradatieplaatsen hangen, met slechts zes punten.

Uitslagen

Vrijdag

Bordeaux - Evian 2-1

Zaterdag

Marseille - Rennes 3-0Lorient - Reims 0-1Metz - Bastia 3-1Nantes - Nice 2-1Toulouse - Caen 3-3

Zondag

Rijsel - Montpellier 0-0Lens - Saint-Etienne 0-1Monaco - Guingamp 1-0PSG - Lyon 1-1