© belga

Anderlecht laat geen steek vallen tegen Cercle Brugge

Een volwassen Anderlecht heeft de goede lijn van de wedstrijd tegen Galatasaray ook in de eigen competitie doorgetrokken. Na een aangename pot voetbal klopte het Cercle Brugge met 3-2. Mitrovic, Suarez en Najar zorgden voor de doelpunten bij de thuisploeg. De bezoekers zorgden wel nog voor een spannende slotfase maar de paars-witte zege was verdiend.

vml

Besnik Hasi koos voor Michael Heylen als vervanger van de geblesseerde Nuytinck, terwijl Colin rechts in de defensie terug te vinden was. Dennis Praet testte tijdens de opwarming maar had nog te veel last van zijn contractuur en hij werd vervangen door Conté, Acheampong startte op de bank. Bij Cercle koos Staelens voor een 4-5-1 met Kabananga als speerpunt. Buyl en D’ Haene moesten de spits vanop de flanken in stelling brengen.

Bekijk hier de opstallingen van beide ploegen

De wedstrijd was amper vijf minuten oud toen Mitrovic de score opende na zwak verdedigen van Buysse. Maar Cercle vocht terug en maakte gelijk via een knappe treffer van Buyl. Vlak voor rust bracht Suarez Anderlecht in de rebound toch nog op voorsprong.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Ook in het tweede bedrijf dicteerde Anderlecht de wet maar het was wachten tot tien minuten voor affluiten voor de bevrijdende treffer. Invaller Kabasele schilderde een voorzet op het hoofd van Andy Najar en de Hondurees nam Werner voor de derde keer te grazen. In de slotminuten werd het nog even spannend na een doelpunt van Kabananga, maar de zege kwam uiteindelijk nooit echt in gevaar.

Door deze overwinning blijft Anderlecht ongeslagen op kop van het klassement. Cercle staat volgende week voor een belangrijke partij tegen Westerlo.

Opmerkelijk:

Voor Hans Cornelis was de wedstrijd zijn 300ste in de eerste klasse. De teller van Olivier Deschacht staat na vanavond zelfs op 350.

Belangrijkste fases:

6’ Aleksander Mitrovic benut meteen de eerste kans in deze wedstrijd. Hij straft slordig ontzetten van Bart Buysse genadeloos af met een harde knal voorbij Werner: 1-0.

8’ Stephen Buyl laat na om binnen de twee minuten de gelijkmaker op het bord te zetten. Stipe- Bacelic zet hem alleen voor doelman Proto, maar de flankaanvaller besluit onbesuisd over.

13’ Stipe-Bacelic aarzelt niet om zijn kans te wagen vanop afstand. Proto moet alles uit de kast halen om de bal in hoekschop te duwen.

16’ Stephen Buyl slaat het Constant Van Den Stockstadion met verstomming. Op een voorzet van Kristof D’Haene duikt hij goed op in de rug van Heylen en besluit in het dak van het doel. Alles is opnieuw te herdoen: 1-1.

19’ Anderlecht komt tot tweemaal toe gevaarlijk opzetten. Eerst pakt Werner uit met een redding op een kopbal van Mbemba, even later verlengt Heylen een vluchtschot na hoekschop in het zijnet.

24’ Cercle blijft vrank en vrij zijn kans gaan. Proto komt wel erg ver uit zijn doel om N’Diaye af te stoppen. De Fransman kan de doelman echter niet omspelen.

31’ Najar vindt het hoofd van Mitrovic, maar Werner pareert de kopbal van de Serviër uit zijn doelvlak.

34’ Mitrovic lijkt Suare op weg te zetten naar een nieuwe voorsprong, maar de poging van de Argentijn spat uiteen op de paal.

38’ Na een voorzet van Colin dwingt Mitrovic doelman Werner opnieuw tot een redding.

44’ Werner pareert eerst nog met een beenreflex een harde knal ven Defour, maar in de herneming moet hij zich gewonnen geven op de poging van Suarez: 2-1.

50’ Najar zondert met een knappe bal Suarez af. De Argentijn probeert het met een stifterje, maar ziet de bal langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

52’ Chancel Mbemba blijft voorin hangen na een vrije trap van Steven Defour en waagt zijn kans vanop afstand. Zijn schot zoeft net naast het doel van Werner.

65’ Het Constant Van Den stock stadion schrikt even als Proto uitkomt en de bal moet lossen. Heylen voorkomt verder onheil.

71’ Stef Wils van Cercle Brugge krijgt geel voor een overtreding op Acheampong. Tielemans krult de vrije trap over de muur, maar ook over het doel van Werner.

79’ Nathan Kabasale staat nog geen minuut op het veld en is meteen beslissend. Na een knappe schijnbeweging schildert hij de bal op het hoofd van Andy Najar. De Hondurees kopt de bevrijdende treffer aan de tweede paal voorbij een kansloze Werner: 3-1.

89’ Junior Kabananga zorgt nog voor wat spanning in de slotfase. Na een scherpe voorzet van D’Haene brengt Proto eerst nog redding op een poging van Godée, maar in de rebound zorgt Kabananga alsnog voor de aansluitingstreffer.

93’ Werner kan een poging van Cyriac niet klemmen. Acheampong duwt binnen in de herneming, maar wordt terecht afgevlagd voor buitenspel.