TREND. Teva wordt de it-sandaal van de zomer

© Teva

Na de comeback van de Birkenstocks en de Adidas-badmeesterslippers, zijn we deze lente en zomer toe aan alweer een nieuwe ‘ugly shoe trend’. De Teva - je weet wel: die vakantiesandaal met velcro-sluitingen - is zowat het hipste schoeisel van het moment.

rdm

De Teva-sandaal, die zijn degelijkheid al bewees tijdens menig bergtripje in je kinderjaren, is – in tegenstelling tot de Birkenstock – nooit hip geweest. Tot nu dus. Want nu de sportsandalen in (web)winkels als Asos.com, Opening Ceremony en Urban Outfitters worden verkocht, is de hipsterstatus van de Teva officieel.

Dat ons deze zomer geen ongemakkelijk gepruts met teenslippers te wachten staat, maar we zonder gezichtsverlies een lichtgewicht, rubberen sportsandaal om de voet mogen gespen, hebben we te danken aan modemerken als Marc Jacobs en Prada. Zij integreerden in hun zomercollectie van vorig jaar immers al enkele op Teva’s geïnspireerde modellen. Balenciaga lanceerde iets later een versie met studs. Opgepikt worden door zulke grote modehuizen was ook voor Teva een verrassing: ‘We deden de hele tijd wat we altijd al deden – we startten het merk met deze sandaal, ondertussen al meer dan dertig jaar geleden – dus is het best grappig om te zien hoe de cirkel plots rond is’, vertelde Lorie Pointer, global product director van Teva, aan Fashionista.

Ondertussen heeft de Teva-revival, die perfect binnen de heersende nineties en normcore-mode past, zich verplaatst van catwalk naar high street. Het originele model kreeg stijlvolle uitvoeringen (denk: in metallic of met een dikkere zool) en modebloggers combineren de sportsandalen met een destroyed mom jeans of vrouwelijk rokje. Opvallend: sokken in je Teva’s, ooit de ultieme faux-pas, leveren je nog meer hipsterpunten op.

 

Une photo publiée par Teva Europe (@tevaeurope) le

 

Une photo publiée par Teva Europe (@tevaeurope) le

 

Une photo publiée par Teva Europe (@tevaeurope) le

 

Une photo publiée par Teva Europe (@tevaeurope) le

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer