© Photo News

Europese topclubs melden zich voor sterkhouder van PSV

Bij kersvers Nederlands kampioen PSV hebben zich in totaal drie grote clubs gemeld met forse interesse voor aanvaller Memphis Depay. Het gaat onder meer om Manchester United en Paris Saint-Germain. Technisch manager Marcel Brands heeft dat zondag gezegd bij FOX Sports. Wie de derde kandidaat is, werd niet gezegd. Depay moet meer dan 20 miljoen euro opleveren, zei PSV-directeur Toon Gerbrands.

Brands onthulde dat de Franse interesse er al was in de winterstop maar dat daar toen niet op is gereageerd. Een jaar geleden kon PSV Depay voor ongeveer 20 miljoen euro verkopen aan Tottenham Hotspur maar ook dat bod werd afgeslagen.

De 21-jarige Depay had na het WK van vorige zomer in Brazilië PSV al kunnen verlaten, net als kapitein Georginio Wijnaldum overigens, maar ze kozen allebei voor een verlengd verblijf in Eindhoven om kampioen te kunnen worden. Dat lukte zaterdagavond. Met twintig doelpunten had Depay een groot aandeel in de 22e landstitel van de club.

‘Iedereen bij de club is het hele seizoen heel betrokken met elkaar en met alles geweest’, had Depay zaterdagavond nog laten optekenen. ‘Dit kampioenschap is mede daarom echt verdiend. Ik ben ook juist dit seizoen gebleven om de landstitel met PSV te winnen. Ja, komend seizoen wacht de Champions League. Daar droomt iedereen bij de club van’, grijnsde de topscorer, die zich bij FOX Sports niet liet verleiden tot een uitspraak over zijn nabije toekomst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal