© Jef Wijckmans

Borden met stratenplan worden opgefrist

Het gemeentebestuur laat nieuwe stratenplanborden plaatsen om voetgangers en fietsers, maar ook voor vrachtwagenchauffeurs wegwijs te maken. Een eerste exemplaar staat reeds aan de Lazaruskapel.

Jef Wijckmans

Het gemeentebestuur liet twee versies maken van nieuwe stratenplanborden. Een eerste is bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs, een tweede voor voetgangers, fietsers en toeristen. De eerste serie van vijf borden heeft de bedoeling om het zwaar verkeer uit de dorpscentra te weren. Ze komen aan de invalswegen van de gemeente.

Verder zijn nog zeven borden in de dorpscentra en langs de toeristische knooppunten voorzien. Deze hebben als doel voetgangers, fietsers en toeristen wegwijs te maken in de gemeente met speciale aandacht voor fietsknooppunten, voetwegen, afgescheiden fietspaden, toeristische bezienswaardigheden, horecazaken en parkeerplaatsen.

“De huidige stratenplanborden zijn gedateerd en sterk verouderd”, zegt schepen voor communicatie Jurgen Callaerts (N-VA). “Ze hebben geen verlichting en dragen bij tot de vermindering van onze ecologische voetafdruk. Een eerste bord werd ondertussen aan de Lazaruskapel geplaatst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER