"In Essen vond ik de liefde van mijn leven!"

De Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden brachten op 29 en 30 april een uniek concert. Alle artiesten, waaronder latin-diva Belle Perez, hebben een link met Essen. Een bijzonder en uniek concert.

Margo Tilborghs

De tennishal van Taverne & Tennis zat dit weekend goed vol. De tickets vlogen dan ook de deur uit. “Drie jaar geleden bracht onze harmonie ook al een concert in zaal Rex", zegt Joris Vergouwen van de Statievrienden. "De reacties waren zo positief dat het bestuur en de dirigenten meteen plannen maakten voor een volgende en nog straffere editie. Dat werd dus Viva La Mùsica.”

De Koninklijke Harmonie De Verenigde Statievrienden is een bloeiende vereniging die een stijgend aantal leden kent. De 65 muzikanten, begeleidt door dirigenten Hans Aernouts en Patrick Milbou kregen tijdens het concert steun van een popband onder leiding van drummer Kris Van Meel. Presentator Kobe Wouters praatte het geheel vlotjes aan elkaar. Met starter Jan Mees (Baden Power, 10tation en Purple Maze) zat de sfeer er meteen goed in. De jongste muzikanten van musicXpress toonden als echte professionals hun kunnen op het grote podium. Van stress was geen sprake. Daarna was het de beurt aan Josefien Derijkcke. U kent haar wellicht wel, het meisje uit buurgemeente Kalmthout die met haar jazzy stem de finale haalde van The Voice Kids. Het publiek genoot zichtbaar. Met ensemble Bel Canto ging het even de klassieke kant op, maar ook hier was het genieten van veel talent. De act werd aangevuld door twee schitterend klassieke dansers. Nog voor de pauze mocht popkoor Pops aantreden onder leiding van Ingrid Mank, zangcoach bij The Voice en tekstschrijfster van onder andere de broertjes Clouseau. Na de pauze stond Ingrid zelf in de schijnwerpers. En nog was het niet genoeg. Het publiek ging stevig uit de bol met Jef Broes (PSI en Barking Bruce). Naast deze artiesten mocht de organisatie ook nog latin-diva Belle Perez en haar gitarist Nani Guererro aankondigen. Belle bracht een greep uit haar overbekende repertoire. Alle artiesten op het podium hadden een link met Essen of woonden in de buurgemeente.

En wie zich afvraagt welke link Belle Perez met Essen heeft: “Ik vond in Essen de liefde van mijn leven”, zei de latin-diva.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER