“Mannen en vrouwen willen een partner met ervaring maar ook weer niet te veel”

© Shutterstock

Het seksueel verleden van een partner kan zijn of haar aantrekkingskracht beïnvloeden. Dat blijkt uit een recente studie, gepubliceerd in ‘The Journal of Sex Research’. “Zowel mannen als vrouwen verkiezen een partner met een bescheiden seksueel verleden”, zegt hoofdonderzoeker Stewart Williams.

lla

Hoofdonderzoeker Stewart Williams en zijn collega’s vroegen 188 vrijwilligers om een uitgebreide vragenlijst in te vullen over een potentiële partner en zijn of haar seksueel verleden. Al snel bleek dat zowel mannen als vrouwen het seksuele verleden van hun partner erg belangrijk vinden. “Mannen en vrouwen willen weten hoeveel sekspartners hun geliefde in het verleden al gehad heeft”, zegt Williams. “Beide geslachten verkiezen een partner met een bescheiden seksueel verleden boven iemand die nog maagd is.” Toch wil Williams benadrukken dat de toekomstige partner het ook niet te bont mag gemaakt hebben. “Uit de resultaten bleek dat onze proefpersonen niet geneigd waren om een relatie aan te gaan met mannen en vrouwen die al heel wat ‘kilometers op de teller hadden staan’.”

Fladderen

Maar er spelen nog andere factoren mee. “Of het seksueel verleden van een mogelijke partner getolereerd wordt, hangt ook af van de soort relatie die je wil”, gaat Williams verder. “ Personen, die geregeld seks hebben zonder dat ze daarbij aan een relatie denken, tillen minder zwaar aan het verleden van zijn of haar sekspartner. Het maakt ze niet uit hoeveel personen hem of haar voorgingen want ze zien geen toekomst met hun huidige sekspartner. Ze zijn gewoon op zoek naar wat vertier, dan doet het verleden er niet toe.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer