© BELGA

Montenegrijnse international moet Obradovic doen vergeten bij KV Mechelen

De Montenegrijnse international Vladimir Volkov is bij KV Mechelen de vervanger van de naar RSC Anderlecht vertrokken Ivan Obradovic. De 29-jarige verdediger komt transfervrij over van Partizan Belgrado en ondertekende ‘Achter de Kazerne’ een contract voor twee seizoenen. Dat maakte KV Mechelen vrijdag tijdens een persconferentie bekend.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Volkov krijgt bij KVM rugnummer drie en moet ervaring toevoegen aan de jonge selectie. De voorbije zes seizoenen mocht hij vijf landstitels vieren en zijn Europese teller staat op bijna vijftig wedstrijden. ‘Ik heb vele goeie zaken gehoord over deze club en bovendien is coach Aleksandar Jankovic heel bekend in Servië. Op televisie volgde ik vorig seizoen de wedstrijden van de Jupiler Pro League. Mechelen heeft een goed seizoen achter de rug, maar ik denk dat we komend seizoen beter kunnen doen. Iedereen heeft een jaar ervaring meer en dus moeten we mikken op Play-off I en de Europese plaatsen. We hebben een jonge kern, maar die kan ik ervaring bijbrengen. Met Aleksandar Mitrovic zat ik deze week op het vliegtuig richting Brussel en met hem heb ik al over België gesproken. Hij benadrukte vooral dat KV Mechelen een sterke thuisreputatie heeft’, aldus Volkov.

De Montenegrijn werd gehaald als linkerflankverdediger, maar kan ook centraal achterin uit de voeten. Hij heeft veertien selecties voor Montenegro achter zijn naam staan, maar opvallend genoeg ook één cap voor Servië. ‘Mijn grootvader is afkomstig uit Moskou en heeft zich destijds in Belgrado gevestigd. Toen ik bij Partizan speelde, heb ik één cap verzameld voor Servië maar dat was eerder op vraag van de club. Daarna heb ik definitief voor Montenegro gekozen. Dat kon ik omdat mijn grootmoeder uit dat land afkomstig is. Achteraf gezien is het ook de juiste keuze gebleken. Mijn debuut vierde ik in mei 2012 in de oefeninterland tegen België (2-2 in Brussel, red).’

MEER OVER KV Mechelen