© Photo News

Nog geen witte rook bij KV Mechelen over transfer Jean-François Gillet

KV Mechelen heeft de overgang van doelman Jean-François Gillet nog niet kunnen afronden. ‘We hadden gehoopt hem reeds te kunnen aankondigen. We wachten nog op documenten voor vrijgave door zijn club Catania, waarmee we reeds een akkoord hebben’, vertelde KVM-voorzitter Johan Timmermans vrijdag tijdens een persconferentie in Mechelen.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

‘Ze hebben ons beloofd dat het vandaag/vrijdag nog in orde zou komen, dus mogelijk volgt er in de loop van de dag nog nieuws. Intussen traint Gillet afzonderlijk om zijn conditie te onderhouden. We willen hem voor een seizoen huren, met optie’, aldus Timmermans.

De Italiaanse tweedeklasser beleeft echter lastige tijden, want de voorzitter bekende onlangs schuld in de omkoopzaak rond zijn club. Hij zou vijf wedstrijden vervalst hebben om zo te voorkomen dat Catania uit de Serie B zou zakken. De 36-jarige Gillet was nog maar sinds januari dit jaar in dienst bij de club. In het verleden was ook hij al een tijdlang geschorst voor zijn aandeel in het omkoopschandaal ‘Calcioscommesse’, toen hij nog in doel stond bij Bari. Door zijn schorsing miste Gillet het WK in Brazilië, nadien kreeg hij zijn stek als derde doelman bij de Rode Duivels terug. Bij ‘Malinois’ moet hij met nieuwkomer Colin Coosemans de strijd om de plaats onder de lat aangaan.

Middenvelder Mats Rits blijft het vertrouwen genieten en kreeg een contractverlenging voor één seizoen, met optie voor nog een jaar. Met de transfer van Vladimir Volkov is bij KVM het huiswerk voor volgend seizoen klaar. ‘Volkov is een kwaliteitsvolle verdediger, hij kan perfect renderen op de plaats van Obradovic. Hij heeft minstens dezelfde kwaliteiten en daarnaast brengt hij heel wat ervaring mee’, besloot Timmermans. Ook sportief directeur Olivier Renard sluit zich daarbij aan. ‘Defensief is hij zelfs sterker dan Obradovic. Dankzij zijn ervaring kan hij ook perfect met de druk om. Hij is al een ietwat oudere speler, maar dat past in de visie van de club: we willen een goeie mix tussen jonge en ervaren spelers’, besloot Renard.

MEER OVER KV Mechelen