© Photo News

© Photo News

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Junior Bauwens behoudt titel, Persoon wint

Junior Bauwens behoudt zijn Europese EBU-EU-titel. In een met 2.500 toeschouwers gevulde Ghelamco Arena nam hij de maat van de verrassend sterke Fransman Yoann Portailler.

Roland Lebuf

Het was koud en kil in de Ghelamco Arena maar de boksers maakten er een geslaagde avond van. Niet het minst Junior Bauwens (26) en Yoann Portailler (28). Beide lichtgewichten gingen er flink tegenaan en zorgden voor een hoogstaande kamp. Het ging lange tijd gelijk op maar Junior Bauwens maakte in de drie slotronden het verschil. Dat was op basis van zijn uitstekende conditie en zijn grote wilskracht. Dat betekende zijn 37ste zege in 39 profkampen waarin hij er voorts één verloor en één keer gelijk kampte. Het evenement in de Ghelamco Arena was opgezet om de familie Bauwens een huis te laten kopen.

Het is nu onduidelijk wat de toekomstplannen van Junior Bauwens zijn. Hij bokst niet graag in het buitenland maar de tijd is stilaan rijp om dat wel te doen. Als hij voor de EBU-titel, de hoogste Europese bokstitel, kan kampen is hij alweer een stap dichter bij de absolute top. Maar het is dus niet zeker of Junior Bauwens dat zelf ook wil.

Persoon wint

WBC-wereldkampioene Delfine Persoon kon haar kamp op punten winnen. En dat gebeurde ruim. De Keniaanse Florence Muthoni werd als een taaie brok voorgeschoteld maar Delfine had er niet echt veel moeite mee. Het kwam in de laatste halve minuut van de achtste en laatste ronde tot een technisch knockout. Ook voordien was Persoon in elke van de acht ronden de betere.

Zo werd het een uitstekende generale repetitie voor de WBC-titelkamp van volgende maand tegen de Zwitserse Nicole Boss (35). Het zal op 26 april voor het eerst in haar carrière zijn dat Persoon haar titel niet in eigen land zal verdedigen. Dat gebeurt in het Zwitserse Bern. De West-Vlaamse versloeg de Zwitserse al eens in 2011, toen in een kamp om de Europese titel. Persoon wist haar WBC-titel al één keer met succes te verdedigen.

Abdoul verliest

Ismaïl Abdoul (38) kwam gisteren in de Ghelamco Arena ook in de ring. Het werd geen succes want voor het eerst sinds bijna vijftien jaar verloor Abdoul in zijn eigen Gent. Joël Tambwe Djeko (25) won verdiend op punten na acht ronden. Het was een heel harde kamp. De 25-jarige Brusselaar met de bijnaam ‘Big Joe’,, omdat hij 1.98 meter groot is, was sterker. Abdoul mikt op 100 kampen en zal daarom op 3 april op het 15de Gents boksgala de in acht kampen ongeslagen Ali Baghouz bekampen. Met de Belgische titel in het zwaargewicht als inzet. Winnen of verliezen, op 31 mei komt Abdoul in Aalst ook nog eens in de ring.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten