© BELGA

Wél goed nieuws van Hazard: “Vanochtend goed getraind, weinig reactie ondervonden”

Eden Hazard is vandaag teruggekeerd naar waar het voor hem allemaal begon: Lille. Morgen spelen de Rode Duivels daar hun kwartfinale tegen Wales, en dus wil Hazard uitblinken. Dat zal wel moeten zonder zijn Jan Vertonghen, zijn maatje op de linkerflank, al ziet Hazard daar weinig graten in.

Wim Conings in Lille

Hazard was zondag uitblinker in de met 0-4 gewonnen achtste finale tegen Hongarije, maar liep tijdens die wedstrijd ook een contractuur aan de dij op, waardoor hij twijfelachtig was voor de partij van morgen. Maar vanochtend stond hij voor het eerst wél opnieuw op het trainingsveld: “Het gaat wel met mijn blessure. Ik heb vanmorgen getraind en het ging vrij goed. Ik heb niet veel reactie gehad, en ik ga me vanavond en vanmorgen nog laten verzorgen. Ik ben er klaar voor.”

Slecht nieuws was er wel van Jan Vertonghen, zijn maatje op de linkerflank. Maar Hazard reageerde laconiek: “We hebben een goed toernooi gespeeld tot nu toe, maar soms komt dat voor: blessures in het voetbal. Ik heb goeie automatismen met Jan, maar dat maakt deel uit van het voetbal. We zullen ons moeten aanpassen zonder hem.”

"Klaar om mijn kostuum aan te trekken"

De nummer tien van de Belgen, dit EK al goed voor drie assists, een doelpunt en twee trofeeën van Man van de Match, was zondag uitmuntend in de achtste finale tegen Hongarije. "Het klopt dat het toen vlot ging, maar dat was eigenlijk een match als een andere. Uiteraard hoop ik dat ik morgen hetzelfde niveau haal of zelfs nog beter doe, we zullen zien. Het is aan mij om klaar te zijn en mijn kostuum aan te trekken", klonk het.

Wales belooft een pittige tegenstander te worden, want in de kwalificatiereeks voor dit EK konden de Rode Duivels de Welshmen niét kloppen: “Ze spelen met vijf vanachter, het zal dus moeilijk worden om hen te ontwrichten. Ze hebben ook heel wat sterspelers vooraan. Maar ik wil nog meer doen tegen Wales dan tegen Hongarije. Morgen moet ik er staan. Of ik stappen vooruit gezet heb? Ik heb op dit EK vier goede wedstrijden gespeeld, zeker de match tegen Hongarije.”

Terug naar Lille

Voor Hazard is de terugkeer naar Lille ook een trip down memory lane, want hij speelde tussen 2007 en 2012 voor de Franse club: “Ik heb hier mijn debuut gemaakt in 2007, dat is al lang geleden. Ik heb nog met Kluivert getraind toen ik zestien jaar was. Hier heb ik het beroep geleerd. Ik kwam hier aan op mijn 14de en zat hier zeven jaar. We hebben samen de titel behaald en mooie momenten gekend. Ik houd alleen maar mooie herinneringen over aan mijn periode bij Lille. Het is dus fantastisch om hier terug te komen. Hier heb ik mijn eerste stappen als voetballer gezet. Het wordt wel mijn eerste keer in dit nieuwe stadion.”

MEER OVER DE RODE DUIVELS