© Theo Derkinderen

“Ik dacht dat mijn laatste uur geslagen was”

De 74-jarige Hugo Cattry heeft het voorbije weekend enkele bange momenten meegemaakt. Een inbreker had de man tegen de grond gewerkt en trapte seconden lang tegen het hoofd en lichaam van de bewoner. Die raakte ernstig gewond.

tdk

Hugo Cattry woont al verscheidene jaren in zijn huisje op het Schuttershof. Zaterdagnacht drong er een man binnen. “Ik lag te slapen en werd plots wakker. Naast mijn bed stond een jonge kerel. Hij vroeg me doodleuk of ik geen dekentje had”, vertelt Hugo. “Ook al kwam ik uit een diepe slaap, ik besefte onmiddellijk dat ik niet aan het dromen was en dat er echt iemand naast mij stond. Ik ben recht gesprongen en ben erin geslaagd om die kerel naar buiten te duwen.”

De inbreker liet zich wel niet zomaar doen. “Toen ik hem aan de deur had gezet, gaf hij me plots een flinke duw. Ik ben gestruikeld over het opstapje van de voordeur en viel op mijn rug. De dader maakte daarvan gebruik om me seconden lang te trappen. Ik kreeg trappen tegen mijn hoofd en armen. Ik probeerde die zo goed als ik kon af te weren en me te verdedigen. Ja, ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen was. Ik vermoed zelfs dat hij ijzeren tippen aan zijn schoenen had.”

De dader kon uiteindelijk door de politie worden opgepakt. Hugo moest naar het ziekenhuis om zich te laten verzorgen.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER