Meer controles op bus en tram

De Lijn gaat dit jaar nog meer controleren op zwartrijden en overlast. Het effect van die controles is aanzienlijk, zo blijkt uit nieuwe cijfers. Het aantal gevallen van overlast daalde vorig jaar bijvoorbeeld met een kwart.

drombouts

Deuren blokkeren, roken op de bus, graffiti aanbrengen op de zetels: inspecteurs registreren heel wat inbreuken op de voertuigen van De Lijn. Toch is dat aantal vorig jaar sterk gedaald. Goed voor 1306 processen-verbaal, of 23 procent minder dan een jaar eerder.

De sterke daling is volgens de vervoersmaatschappij niet meteen het gevolg van de beveiligingscamera’s in de voertuigen. “Het zijn wel degelijk onze inspecteurs die het verschil maken”, zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken. “Hun aanwezigheid op bussen en trams maakt indruk.”

In twee jaar tijd is het aantal controles van reizigers op bussen en trams gestegen van 1,5 naar 1,8 miljoen. “We zijn blij met de resultaten”, zegt Van de Vreken. “We gaan daarom nog meer controleren. Op overlast, maar zeker ook op zwartrijden.”

Vorig jaar hebben controleurs 46.349 pv’s opgesteld voor zwartrijden.

Lees meer in uw krant.

WB

Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER