RECENSIE. Vuilbekkerij en joints bij Cypress Hill op Pukkelpop

© DBA

“We like to get high, sooooo high” Cypress Hill voegde aan de Main Stage meteen de daad bij het woord. Rapper B-Real - kreeg de zelfverklaarde man met de beste marihuana ter wereld verlof van de heren bij Prophets Of Rage? - haalde donderdagmiddag een stevige joint uit de binnenzak en stak die zonder schroom én met de brede glimlach aan. Meteen een vette middenvinger naar de regels.

Wim Jacobs

© DBA

De hoogste muzikale toppen scheerde Cypress Hill in de jaren ’90 en ’00, een strakke, oer-Amerikaanse hiphopshow neerpoten kunnen B-Real en maatje Sen Dog nog steeds als de beste. De twee waren op Pukkelpop ook best goed bij stem, al kon het geheel jammer genoeg niet altijd boeien.

De schreeuwwedstrijd tussen beide zijden van het publiek waarin de twee het publiek minutenlang F*ck that side lieten brullen - zijn die gasten niet net tegen racisme? - mocht van ons part achterwege blijven, net als de te lange solo van drummer Eric Bobo en man achter de knoppen DJ Julio G. Bij nummers als Latin Thug en Tequila Sunrise toonde het publiek zich dan weer opvallend ongeïnteresseerd.

Het contrast kon vaak niet groter zijn, Cypress Hill kreeg de Main Stage immers ook regelmatig, én voor het eerst deze Pukkelpop, haast volledig aan het fistpumpen en shaken. Kill A Man hoorden we op Rock Werchter nog bij Prophets of Rage en mag ook nu een hoogtepunt heten, Insane In The Brain startte met een obligate sit down, gevolgd door een explosie van plezier en Rock Superstar was de snoeiharde afsluiter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen