Parkeergarage project Dosfellei ter discussie

Er rijzen heel wat vragen rond de ondergrondse parkeergarage voor het nieuwe bouwproject aan de Dosfellei. “Waarom nieuwe parkings maken als er even verderop in de ondergrondse op het Stadsplein zoveel leeg staan”, klinkt het bij de oppositie.

seppe.slaets

Projectontwikkelaar Montreal wil op de oude parking achter het Stadhuis drie woonblokken van maximaal zes bouwlagen hoog optrekken. Eerder dit jaar gaf Montreal mee nog dit jaar denken te starten. Gezien de goedkeuring van de nodige vergunningen en het openbaar onderzoek zou dat weliswaar eens erg krap kunnen worden.

Temeer ook omdat tijdens de raadszitting bleek dat het project nog altijd op heel wat tegenkanting stoot. “Wij zijn er tegen omdat er op een open plek wordt gebouwd met prachtig zicht op ons fort. Terwijl we al zo weinig open ruimte in Mortsel hebben”, zei VB-fractieleider Mark Schampaert. "Dit kadert in onze ruimtelijke visie voor verdichting”, klonk het bij Ingrid Pira (Groen). “Deze bebouwing kan helpen om wat meer leven op het Stadsplein te creëren. Wel vinden we het niet logisch dat hier een ondergrondse parking komt, terwijl die aan het Stadsplein vaak leeg staat." Naranjo Decamps trad zijn collega deels bij wat de lege parkings betreft. “Anderzijds is er grote nood aan woningen in het centrum. Daarom blijven we voorstander om flats te realiseren in het veel te grote stadhuis.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER