Atomium vandaag opnieuw open

In de Brusselse deelgemeente Laken gaat het Atomium vandaag weer open. Het monument bleef vier dagen gesloten wegens wateroverlast, als gevolg van de overvloedige regenval vorige week donderdag. De publiekstrekker opent om 10 uur weer de deuren.

De zware regenval van donderdag zette de kelder en het bezoekerscentrum van het Atomium blank. De technische installaties liepen daarbij zware waterschade op en de elektriciteit viel uit.

Omdat de schade aan de elektriciteitsinstallatie groter was dan verwacht, bleef het monument vier dagen gesloten. Er is nu een oplossing gevonden in de vorm van een generator. "Het interne elektriciteitsnetwerk moet nog gecontroleerd worden vooraleer het opnieuw in gebruik kan worden genomen", verduidelijkt woordvoerster Inge Van Eycken. "Alles is onder water gelopen. We zullen moeten bekijken of het netwerk gedeeltelijk of volledig hersteld moet worden."

Van Eycken is alleszins opgelucht dat het monument weer opengaat. "Elke dag dat het Atomium gesloten blijft, betekent voor ons een verlies. Het was voor ons erg belangrijk om zo snel mogelijk weer te openen.

Meest gelezen