Direct naar artikelinhoud

New Yorkers komen op straat tegen "muilkorven" van media door Trump

New Yorkers komen op straat tegen "muilkorven" van media door Trump

In New York zijn vandaag zowat 250 mensen op straat gekomen om de Amerikaanse media te steunen tegen president Donald Trump, die de pers volgens de betogers "muilkorft". Vrijdag werden enkele grote Amerikaanse nieuwsorganisaties geweigerd op een persbriefing in het Witte Huis.

De betogers zijn samengekomen aan de gebouwen van New York Times, in de buurt van Times Square. Sommige van hen hadden plakband over hun mond gekleefd, om het "muilkorven" van de media door president Trump te symboliseren.

Hoewel in het democratisch bastion New York de laatste weken en maanden al talloze keren geprotesteerd is tegen Trump, is het de eerste keer dat er een betoging wordt georganiseerd ter ondersteuning van de pers.

Vrijdag kregen journalisten van onder meer CNN, New York Times en het internetportaal Politico geen toegang tot de dagelijkse persbriefing van de woordvoerder van het Witte Huis, Sean Spicer. Dat journalisten van mainstream media van dat persmoment worden geweerd, is erg uitzonderlijk, en lokte dan ook verontwaardigde reacties uit.

Zaterdag maakte Trump dan weer bekend dat hij niet van plan is om het jaarlijkse diner met de Witte Huis-correspondenten bij te wonen, opnieuw erg ongebruikelijk.