Peperdure Range Rover verbeurdverklaard na vijf keer rijden onder invloed

© rr

De Brugse politierechter liet gisteren een Range Rover van ongeveer 40.000 euro verbeurdverklaren. De eigenaar, een man uit Lichtervelde, was voor de vijfde keer onder invloed achter het stuur betrapt. ‘Met die wagen zal hij dan toch zeker niet meer kunnen rijden’, aldus politierechter Peter Vandamme.

thv

Het was niet het meest sympathieke dossier waarmee de 44-jarige S.V.B. uit Lichtervelde gistermorgen voor de Brugse politierechtbank moest verschijnen. Hij werd in april langs de autosnelweg in Beernem betrapt met 2,7 promille alcohol in het bloed. Volgens de politie was de man slaperig en stonk hij opvallend hard naar alcohol. Bovendien had hij zijn rijbewijs niet bij zich.

Het was gisteren de vijfde keer dat de veertiger zich moest verantwoorden omdat hij onder invloed achter het stuur betrapt werd. Hij liet trots weten dat hij een alcoholslot in zijn wagen heeft geïnstalleerd. ‘Dat heeft me zo'n 1.700 euro gekost’, zegt de man. ‘Daarmee wil ik aan de politierechter tonen dat ik nu echt goed bezig ben en mijn probleem heb aangepakt.’ Zijn advocaat toonde de politierechter een factuur van het alcoholslot dat vorige week geïnstalleerd werd.

Politierechter Peter Vandamme was helemaal niet onder de indruk. Hij besloot zelfs om de peperdure Range Rover Evoque van de man te laten verbeurdverklaren. Een uitzonderlijke maatregel in dergelijke omstandigheden. ‘Hij werd in het midden van de dag op de autosnelweg betrapt’, zegt rechter Vandamme. ‘Het is bovendien de vijfde keer dat hij tegen de lamp loopt. De maat is dan ook vol. Het lijkt mij absoluut een nuttige en nodige maatregel.’

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen