© Guy Delforge

Leen en Heidi Daelemans al vijftien jaar baas in café Belle Vue

De zussen Leen en Heidi Daelemans namen vijftien jaar geleden café Belle Vue in de Boomstraat in Bornem over. Om dat te vieren, organiseren ze een feest dat liefst vijf dagen duurt.

gyde01

Leen werkte al een paar jaar in het bekendste café van Bornem toen de vorige eigenaar de zaak wou overlaten. “Ik moest er niet lang over nadenken. Ik deed dat werk met veel plezier en wou graag een eigen zaak. Maar er alleen aan beginnen, leek me geen goed idee”, zegt Leen. “Ik praatte er wat over met mijn zus, maar die woonde toen nog in Italië.” Uiteindelijk besloten de zussen de sprong te wagen, aanvankelijk nog samen met een vriendin, maar die stapte een half jaar later weer uit de zaak.

De twee zussen bouwden een mooi cliënteel uit en startten een paar jaar terug ook het restaurant ’t Alternatief aan de overkant van de straat.

Het Belle Fest, het jubileumfeest voor vijftien jaar Belle Vue, start donderdag 23 oktober en duurt vijf dagen. “We willen al onze klanten mee laten genieten van ons jubileum”, zegt Heidi. “We hebben ook klanten die hier nooit in het weekend, maar enkel op weekdagen komen. Ook zij moeten kunnen mee feesten."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER