© AFP

Owngoal ligt Noord-Ierse pechvogel McAuley nog op de maag

De pechvogel van de achtste finale zaterdag tussen Walen en Noord-Ierland luistert naar de naam Gareth McAuley. Zijn owngoal een kwartier voor affluiten besliste het duel tussen twee debutanten op een Europees kampioenschap: Wales naar de kwartfinales en Noord-Ierland naar huis.

“Misschien zal ik de owngoal binnen een paar weken een beetje kunnen vergeten”, aldus McAuley. Hij verwerkte in de 75ste minuut een scherpe voorzet van de Welshe superster Gareth Bale in eigen doel, voor de aanstormende Welshman Hal Robson-Kanu. Nadien was Noord-Ierland, met een verzameling voetballers uit de lagere Engelse regionen, niet meer in staat iets te forceren in de “Battle of Britain”.

“Het was een fantastische voorzet van Bale”, stelt McAuley nog. “Maar ik put geen troost uit het feit dat ik waarschijnlijk geen andere keus had. Een owngoal is een owngoal.”

Veel tijd zal de Noord-Ier niet hebben om een en ander te verwerken. Op 7 juli start bij zijn club West Bromwich Albion al de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Of zijn interlandcarrière er nu opzit, heeft de 36-jarige McAuley nog niet beslist. “Ik hoop dat hij voortdoet. Hij is een geweldige speler”, vindt alvast bondscoach Michael O’Neill.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer