Geweldig nieuws voor fans: The Rolling Stones kruipen opnieuw in de studio voor opnames van origineel album

© Chris Pizzello/Invision/AP

© REUTERS

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Het is zover. De fans van The Rolling Stones zullen een nieuw album van de Engelse rockband in de rekken kunnen vinden. Die plaat komt er “heel binnenkort” al aan, laat gitarist Keith Richards weten in een gesprek met de Amerikaanse redactie van Ultimate Classic Rock.

mrra

Toen de journalist vroeg of ze van plan waren om opnieuw samen in de studio te kruipen was Richards enthousiast. “Ja, hoor, dat doen we zeker. Heel binnenkort zelfs!” antwoordde hij. Zo lijkt hij te suggereren dat ze vooral gaan voor originele nummers. “We zijn nieuw materiaal aan het maken en aan het nadenken over hoe we daar mee verder kunnen.”

Het laatste album met nieuwe eigen nummers dateert van 2005, toen scheerden ze hoge toppen met ‘A Bigger Bang’. Vorig jaar brachten ze ook nog ‘Blue and Lonesome’ uit, een plaat die bestond uit covers. “Het succes van die plaat heeft ons een beetje verrast. We wisten dat het iets was dat we moesten doen, maar we hadden deze reacties niet verwacht.” Ze zijn dan ook van plan om ook een tweede coveralbum te maken. Maar voorlopig nog niet. “Al zou het niet veel moeite kosten. Er is nog heel veel inspiratie op dat vlak.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen