© DBA

Eerste weekend van Tomorrowland verliep “vrijwel incidentloos”

In het eerste weekend van Tomorrowland werden 23 personen bestuurlijk en 34 gerechtelijk aangehouden. Politie en parket spreken van een “vrijwel incidentloos” weekend.

joro

Over drie dagen gespreid zakten er 200.000 mensen van over heel de wereld af naar De Schorre in Boom. “Wanneer er op zo’n aantal festivalgangers 23 personen bestuurlijk en 34 gerechtelijk zijn aangehouden, kunnen we stellen dat het om een vrijwel incidentloos weekend gaat”, zo blikken het parket en de Federale Politie tevreden terug.

De bestuurlijke aanhoudingen omvatten festivalgangers die veel meer dan één glas teveel op hadden en dus niet meer veilig naar huis konden, of personen die zonder geldig ticket het festivalterrein trachtten binnen te dringen. Daarnaast werd er, zoals vooraf aangekondigd, ook streng opgetreden tegen illegale taxi’s en de bijhorende onveiligheid die zij creëerden: 12 taxi’s werden in beslag genomen tot 31 juli 2017.

24 drugsdealers betrapt

Op gerechtelijk vlak zijn er 34 personen aangehouden, waarvan 24 drugdealers die op heterdaad gevat werden. De overige aanhoudingen situeren zich op het vlak van diefstal en fraude. Verder zijn er onmiddellijke minnelijke schikkingen van 75 euro (softdrugs) of 150 euro (harddrugs) getroffen met 248 personen die in het bezit waren van gebruikershoeveelheden drugs.

Gezien het ‘zero-tolerance’-beleid dat zowel politie, parket als de festivalorganisator op het vlak van druggebruik in en rond het festivalterrein hanteert, werden deze personen eveneens de toegang tot het festival onmiddellijk ontzegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER