© BELGA

Zaak Wesphael nog dit jaar voor raadkamer

Het onderzoek naar Bernard Wesphael (55) is zo goed als afgerond, ook het eindverhoor bij de onderzoeksrechter is al achter de rug. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Het voormalig Waals parlementslid wordt verdacht van de moord op zijn vrouw Véronique Pirotton.

sdv

Wesphael en zijn echtgenote verbleven donderdagavond 31 oktober 2013 in een hotel in Oostende. Volgens de medeoprichter van Ecolo kreeg het paar ruzie, waarna het tot een kort handgemeen kwam. Wesphael ging slapen en trof zijn vrouw naar eigen zeggen dood aan in de badkamer. De Luikenaar was er van overtuigd dat Pirotton zelfmoord had gepleegd. Volgens het parket houdt die stelling geen steek. De tegenexperten van de verdediging oordeelden dat de gerechtsdeskundige te weinig rekening had gehouden met de combinatie van medicatie en alcohol in het lichaam van het slachtoffer.

Op 26 augustus werd Wesphael na bijna 10 maanden voorhechtenis door de Gentse KI onder voorwaarden vrijgelaten. Afgelopen week moest hij zich bij de onderzoeksrechter aanbieden voor het eindverhoor. 'Het onderzoek is dus rond. De volgende stap is dat de onderzoeksrechter het dossier meedeelt aan het parket', aldus procureur Fien Maddens. Het parket zal dan een vordering moeten maken.

In principe zal de zaak nog dit jaar voor de Brugse raadkamer verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER