“Ambitie van STVV is nog steeds om play-off 1 te halen”

“De ambitie van STVV is om volgend jaar te eindigen in Play-off 1.”. Dat zegt voorzitter van de club, Marieke Höfte woensdag op de partneravond van STVV.

Marieke Höfte is precies één jaar voorzitter van STVV en dat was tot nu toe naar eigen zeggen een “interessante ervaring”. “Het is een harde wereld met weinig regels”, zegt Höfte. “Eigenlijk is het een kwestie van vertrouwen en mensen kennen.” Toch heeft Höfte een duidelijke doelstelling voor ogen. “De ambitie van STVV is om het seizoen af te sluiten in play-off 1.”

© JEFFREY GAENS

LEES OOK: STVV stelt nieuwe wedstrijdshirts voor en kiest voor oude glorie als partner

Höftes echtgenoot en ex-voorzitter Roland Duchâtelet deelt die ambitie. “We hebben zeven nieuwe spelers erbij”, aldus Duchâtelet. “En we kunnen nu toch al vroeg in het seizoen zeggen dat we een goede ploeg hebben. Ook in de nieuwe trainer, Bartolomé ‘Tintin’ Márquez, hebben we vertrouwen. We hebben enkele spelers die met hem gewerkt hebben in Eupen opgebeld en die vonden hem allemaal top.”

Play-off 1

Duchâtelet haalde tevens de deelname aan play-off 1 in 2010 aan. “We hebben toen de vierde plaats behaald en stonden in het begin van de competitie zelfs even aan de kop”, aldus Duchâtelet. “Die dynamiek zit er nu ook weer in.” Naast de zeven nieuwe spelers kunnen er volgens de ex-voorzitter nog één à twee nieuwe spelers bijkomen.

STVV start het nieuwe seizoen op zaterdag 1 juli met een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen.

Aangeboden door onze partners