Jan Bakelants excuseert zich na flauw grapje over Tourmissen

© Belga

© pn

thumbnail: null
thumbnail: null

Jan Bakelants heeft via Twitter zijn verontschuldigingen aangeboden na een flauw grapje over de podiummeisjes in de Tour de France. "Ik bied mijn verontschuldigingen aan tegenover iedereen die aanstoot nam aan mijn woorden in een zogezegd grappig interview", klonk het. In een interview had ­Bakelants gegrapt dat hij zeker condooms zou meenemen naar de Tour “omdat je nooit weet waar die podiummissen allemaal hebben uitgehangen”.

rtr

Ik bied mijn verontschuldigingen aan tegenover iedereen die aanstoot nam aan mijn woorden in een zogezegd grappig interview. Mijn woorden waren ongepast", tweette Bakelants donderdagmorgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tourbaas Christian Prudhomme vond het mopje van Bakelants "een brug te ver" toen een Franse journalist hem ­ermee confronteerde. “We nemen contact op met het team en gaan excuses vragen”, klonk het.

AG2R-La Mondiale, het team van Bakelants, reageerde gisteravond al tegenover persbureau Reuters. “We hebben de uitspraken van Jan gelezen en die waren uiteraard grappig bedoeld. Maar ze waren niet van de beste soort humor. We verontschuldigen ons tegenover de Tourdirectie en iedereen die zich aangevallen voelde door de opmerking.”

Incident gesloten dus.