© Shanon Van de Pas

© Shanon Van de Pas

© Margo Tilborghs

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Rattenplaag teistert Vaartstraat

De gemeente is druk in de weer om een broedplaats van bruine ratten onder controle te krijgen. Vooral het stuk van de Vaartstraat dat naast de waterloop ligt, krijgt ermee te maken. Ook in de Nieuwstraat werd het ongedierte gesignaleerd.

Margo Tilborghs

De eerste klachten dateren al van juni vorig jaar”, zegt schepen van Leefmilieu Jaspers (sp.a). “Er werden toen bruine ratten gesignaleerd in de omgeving van de Sint-Vincentiusschool en de Vaart. Onze rattenvanger plaatste toen speciale buizen met rattengif. Ze werden regelmatig gecontroleerd, tot er geen gifopname meer was door de ratten. In januari kwamen er echter opnieuw klachten. Ook dit keer is onze rattenvanger al verschillende keren ter plaatse geweest. De gemeente staat in voor de bestrijding van ratten op openbaar domein. Maar het probleem beperkt zich natuurlijk niet alleen tot het openbaar domein.”

“De rattenplaag is problematisch”, zegt buurtbewoner en gemeenteraadslid Kevin Ooye (N-VA/PLE). “Ook in de richting van Steenpaal werden de diertjes al gesignaleerd. Het gaat van kwaad naar erger. Onlangs zag mijn echtgenote op klaarlichte dag vier ratten aan een vuilzak op het terras knabbelen. We hebben toen meteen de milieudienst verwittigd. Zij namen de nodige stappen om de dieren te bestrijden. Veel buurtbewoners hebben al rattenvallen gekocht. We vangen de ene na de andere. Ook in de vogelvolière spotten we ze geregeld. De situatie is echt gevaarlijk. De ratten zitten bij de vaart en daarover bevindt zich een school. Een rat die zich in het nauw gedreven voelt, valt aan. De uitwerpselen die ze achterlaten, kunnen voor ziektes zorgen.”

Lees het hele verhaal in uw krant van donderdag, editie Noord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER