Doden en gewonden uit minstens 24 landen

© r

De slachtoffers van de aanslagen in Catalonië kwamen uit minstens 34 landen. Dat melden de Catalaanse hulpdiensten op Twitter. Eén vrouw uit ons land kwam om het leven, net als drie Duitsers twee Italianen en een Spanjaard.

De 14 doden en de meer dan 100 gewonden komen volgens de Catalanen uit Duitsland, Algerije, Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Marokko, Canada, China, Colombia, Roemenië, Venezuela, Cuba, Ecuador, Egypte, Spanje, de VS, de Filipijnen, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Nederland, Taiwan, Honduras, Hongarije, Ierland, Italië, Koeweit, Macedonië, Mauritanië, Pakistan, Peru, de Dominicaanse Republiek en Turkije.

Over de 14 dodelijke slachtoffers is nog niet veel bekend, al is wel bevestigd dat er zeker één vrouw uit ons land is omgekomen, net als drie Duitsers, twee Italianen en een Spanjaard. De Catalaanse autoriteiten hebben nog geen lijst vrijgegeven met namen van slachtoffers.

De Spaanse hulpdiensten vroegen Franse, Engelse en Italiaanse tolken op sociale media om zich naar ziekenhuizen in en rond Barcelona te reppen om het personeel te helpen om de buitenlandse slachtoffers bij te staan.