Eurocommissaris Marianne Thyssen belooft 400 miljoen voor Vlaanderen

© AP

Vlaanderen krijgt 400 miljoen euro Europees geld, onder meer voor oudere werknemers. Dat zei Europees Commissaris voor Werk Marianne Thyssen in Terzake en op twitter.

lej

‘Morgen mag ik mijn fiat geven om 400 miljoen euro naar Vlaanderen te loodsen’, zei Thyssen in Terzake. ‘Europa wil zo de sociale aanpassingen die hier moeten gebeuren, zoals de begeleiding van oudere werklozen, cofinancieren. Een stuk van Europa om aan te moedigen dat men de juiste dingen doet, maar Vlaanderen moet er natuurlijk zelf nog een stuk naast leggen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Marianne Thyssen zal morgen op een persconferentie de grote lijnen van het Europese werkgelegenheidsbeleid in 2015 nader toelichten. Voor de Europese Commissie is het aanpakken van de jeugdwerkloosheid in Europa de belangrijkste prioriteit, zegt ze.

Naast het belang van betrouwbare begrotingen en structurele hervormingen wil de Europese Commissie zoals eerder voorgesteld ook inzetten op het losweken van investeren. 'Wij gaan voor meer investeringen zorgen', zegt Thyssen. 'De overheden kampen vaak met schulden. In de privésector is veel slapend geld. Met het plan-Juncker gaan we privégelden losweken met een Europese garantie.

Thyssen benadrukt dat er geen sprake is van 'tovenarij', zoals critici het investeringsplan bekritiseerden. 'De Europese Investeringsbank heeft aangetoond dat ze met nieuw kapitaal investeringen heeft losgeweekt die 18 tot zelfs 20 keer vermenigvuldigd worden.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen