© Patrick Hattori

Leerlingen Lyceum houden flashmob tegen dierenleed

Leerlingen van het KA Lyceum hebben donderdagmiddag op de Mechelse Grote Markt een flashmob gehouden. Ze wilden daarmee de aandacht vestigen op dierenleed wereldwijd. Op onze aarde sterft om de 13 minuten een diersoort uit.

Sven Van Haezendonck

Freinetleerlingen uit de eerste graad methodeonderwijs werden tijdens een seminarie vrije ruimte geraakt door die vaststelling. Ze beslisten om iets te ondernemen. “Ze wilden iets actiefs doen met een groter bereik dan hun eigen klas en kennissenkring”, vertelt Tania Parys, begeleidende leerkracht wetenschappen.

Vrije giften

Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding werd de flashmob ingeoefend. Alle vrije giften van de passanten gaan integraal naar de Jane Goodall foundation. De organisatie ijvert voor de verbetering van het welzijn van mens en dier en de kwaliteit van het milieu.

“Deze doelstelling past perfect in ons pedagogisch project”, vertelt Katie Steemans, directeur van KA Lyceum. Ze is trots op het ondernemerschap en de creativiteit die de leerlingen van haar school aan de dag legden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER