Nieuw wegdek voor Antwerpsesteenweg

De Antwerpsesteenweg in Malle krijgt een nieuw wegdek in juli en augustus. Het gaat om het traject tussen het kruispunt met de Zoerselbaan (Westmalle) en het kruispunt met de Lierselei (Oostmalle).

Jan Vorsselmans

Komend weekend begint de aannemer aan de eerste fase van de vernieuwing van het wegdek van de Antwerpsesteenweg. Van vrijdagavond 30 juni (21u) tot en met maandagochtend 3 juli (6u) wordt er in Oostmalle gewerkt vanaf de busstelplaats van De Lijn tot en met het kruispunt van de Antwerpsesteenweg met de Lierselei (N14).

Tijdens fase 1 moet het verkeer vanaf vrijdag rond middernacht tot en met zaterdagmiddag in beide richtingen een omleiding via Zoersel (N179 en N14) volgen. Vóór vrijdag middernacht en ná zaterdagmiddag kan het verkeer op de Antwerpsesteenweg beurtelings passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Aansluitend op de eerste fase wordt er vanaf maandag 3 juli (6u) tot en met vrijdagavond 7 juli (21u) gewerkt op de Antwerpsesteenweg tussen de busstelplaats van De Lijn en het kruispunt met de Steenovenstraat/Nijverheidsstraat. In deze fase zal de aannemer ook ’s nachts werken om de duurtijd en de hinder te kunnen beperken tot één week. In die periode is de Antwerpsesteenweg volledig afgesloten in de werfzone. Het verkeer volgt in beide richtingen de omleiding via Zoersel (N179 en N14). Het kruispunt met de Steenovenstraat/Nijverheidsstraat blijft wel open.

Voor fietsers en voetgangers is er geen hinder op de Antwerpsesteenweg. De bussen van De Lijn worden tijdens de werken plaatselijk omgeleid wanneer zij geen gebruik kunnen maken van de Antwerpsesteenweg (N12) of andere wegen die uitkomen in de werfzone.

De twee andere fases worden in augustus aangepakt: van 18 augustus (21u) tot en met 21 augustus (6u) het vak tussen de Zoerselbaan en de Zandstraat en van 21 augustus tot en met 26 augustus (6u) het vak russen de Zandstraat en de Nijverheiddstraat (6u).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER