Ook Waterloo Ducks geplaatst voor kwartfinales Euro Hockey League

© EPA

Waterloo Ducks heeft zich donderdag in het Nederlandse Eindhoven met een 4-3-zege tegen het Britse Beeston geplaatst voor de kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL). De Belgische ploegen Dragons Brasschaat en Racing Brussel zitten ook al in die kwartfinales. Omdat Waterloo het daarin vrijdag moet opnemen tegen Racing, is ons land al zeker van één club in de Final Four.

mio

De Watducks van coach Shane MacLeod kwamen al na 30 seconden op achterstand tegen het Engelse Beeston. Nadien zorgde Nicolas Vandiest (34.) voor de 1-1 ruststand.

In het derde kwart zorgde diezelfde Vandiest (43.) voor 2-1. Alexandre De Pauw op strafcorner (60.) en Gilles Jacob (64.) zorgden voor de ruime voorsprong. Met nog vijf minuten te spelen kon Beeston wel nog tot 4-3 terugkomen, maar verder kwam het niet.

Daardoor staan er voor de eerste keer drie Belgische ploegen in de kwartfinales van de Euro Hockey League. Zij vechten vrijdag voor hun plaats in de Final Four. Dragons Brasschaat speelt tegen Rotterdam, terwijl Waterloo Ducks en Racing Brussel mekaar treffen.