© BELGA

Goffin, Darcis, Bemelmans en Coppejans strijden tegen Canada in Davis Cup

David Goffin (ATP 15), Steve Darcis (ATP 80), Ruben Bemelmans (ATP 95) en Kimmer Coppejans (ATP 97) verdedigen de Belgische kleuren in het team van kapitein Johan Van Herck in de kwartfinales van de Davis Cup tegen Canada (17-19 juli in Middelkerke). Dat maakte het Selectiecomité van de Koninklijke Belgische Tennisbond dinsdag bekend.

Niels Desein (ATP 167) is reserve. In de eerste ronde van de Davis Cup tegen Zwitserland was Desein in Luik nog de vervanger van Coppejans. ‘Ik heb alle vertrouwen in deze spelers’, vertelde Van Herck. ‘Met de Canadese ploeg wacht ons een sterke tegenstander, maar ik geloof in de kracht van het eigen team en verwacht een evenwichtige strijd. Het doel: zoveel jaren na datum met de Belgische Davis Cup-ploeg opnieuw de halve finale van de Wereldgroep bereiken.’

Voor het Belgische Davis Cup-team is het de eerste keer sinds 2007 dat ze in de kwartfinales staan. Toen verloren ze in Oostende met 2-3 van Duitsland. Voor de laatste halve finale moeten we al teruggaan naar 1999: toen was Frankrijk in Pau met 4-1 te sterk.

De wedstrijden tegen Canada worden in Middelkerke op gravel in open lucht gespeeld, in de hoop daar voordeel uit te halen. Dagelijks worden er meer dan 5.000 toeschouwers verwacht. In het sportpark Krokodiel in Middelkerke komt de grootste tijdelijke outdoor tennisinfrastructuur die ooit gebouwd werd in Vlaanderen. Die biedt plaats aan 6.000 supporters.

Canada zonder Milos Raonic

Milos Raonic (ATP-8) moet door een voetblessure forfait geven voor het duel met België. De Canadese kopman maakt geen deel uit van de selectie van kapitein Martin Laurendeau, die wel een beroep doet op Vasek Pospisil (ATP-56), Frank Dancevic (ATP-216), Filip Peliwo (ATP-465) en Daniel Nestor. Adil Shamasdin zakt ook af naar België, maar hij zal enkel fungeren als trainingspartner.

'We moeten het tegen België zonder onze absolute topspeler zien te rooien en dat is vanzelfsprekend een enorme aderlating', aldus Laurendeau. 'Maar wij zijn meer dan enkel Milos Raonic. Onze ploeg is gebrand op een overwinning en wil koste wat het kost naar de halve finales. Dat zal niet eenvoudig worden tegen het stugge België, maar ik geloof zeker in onze kansen. We hebben in het verleden immers al bewezen dat we soortgelijke wedstrijden kunnen winnen.'

De 24-jarige Raonic sukkelt al geruime tijd met een blessure aan de voet. Begin mei werd hij daaraan geopereerd en daardoor moest hij ook al verstek geven voor Roland Garros. Hij raakte tijdig fit voor Wimbledon, maar in de derde ronde was de jonge Australiër Nick Kyrgios (ATP-29) te sterk. Na afloop van die wedstrijd kloeg de in Montenegro geboren Canadees opnieuw over pijn aan de voet.

'Ik ben enorm ontgoocheld dat ik mijn team niet kan helpen tegen België. Door de blessure zal ik opnieuw enkele weken niet kunnen tennissen', aldus Raonic. 'Maar ik maak al enkele jaren deel uit van het Davis Cup-team en ik weet zeker dat mijn ploegmaats de mogelijkheden hebben om de Belgen te kloppen.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wimbledon